De fleste av oss har ikke luksusen av å bare sitte hjemme under en skilsmisse. Vi må fortsatt tjene til livets opphold.

Arbeid kan gi et slags fristed. Du kan få tankene dine om samlivsbruddet på avstand. Men det kan også være en utfordring. Det er ikke alltid like lett å fokusere når det er mye uro i privatlivet. Du må også håndtere de uunngåelige spørsmålene som alltid følger med en skilsmisse.

Å overleve arbeidsdagen din er en del av å overleve skilsmissen, så bruk disse strategiene:

Tenk på hvor mye og med hvem du skal dele skilsmisse-nyhetene dine

Vil du bare få informasjonen ut, eller vil du helst ligge litt lavt? Begge alternativene har fordeler og ulemper. Ta deg tid til å tenke på det.

Bare jobb på jobb

Hold søkelys på arbeidet ditt. Det kan være fristende å bruke arbeidstiden din til å lese e-post fra advokaten din eller gå over skilsmissefaglige papirer, men dette kan gjøre ting verre. Du vil ikke bare bli distrahert fra det vanlige arbeidet ditt, men du kan også sette jobben din i fare.

Fortell sjefen din

La sjefen din få vite hva som skjer. Sjefen din vil sette pris på å få vite at du går gjennom en vanskelig prosess, og vil være mer imøtekommende hvis du trenger fri, eller ikke alltid klarer å levere like godt som vanlig.

Forbered historien din

Selv om du prøver å holde skilsmissen hemmelig, vil den ikke være slik. Etter hvert vil du motta spørsmål, sympati eller tilbud om støtte i en eller annen form. Hvordan vil du håndtere dette? Ha en historie klar. Noen mennesker vil ønske å vite hva som skjedde. Andre vil tilby å hjelpe deg med barna dine eller å utføre ærend. Noen vil dele sine egne erfaringer eller tilby råd.

Ikke vær redd for å akseptere noen få tilbud om hjelp. Det vil være ganger du trenger gode råd eller en skulder å gråte på.