1.  Ta deg tid til å være kjæreste med din partner hver dag. Minimum 15 minutter hver dag med kjærlig oppmerksomhet, kontakt og tosom-tid, reduserer faren for konflikter og brudd betraktelig. For eksempel kan du våkne opp litt tidligere, og tilbringe den ekstra tiden i sengen med småprat, elskov eller på annen måte bekrefte kjærligheten til hverandre. Ta deg tid hver dag til å ha meningsfulle samtaler med hverandre; å lytte med samme intensitet som da dere var nyforelsket. Berøre, klemme og vise hengivenhet. Fortelle hverandre hva dere føler om forholdet. Snakk om deres mål for forholdet og deres liv sammen.  
  2. Gi daglige kompliment til partneren din. Både på tomanns-hånd, men og foran andre. Selv om partneren din kanskje blir litt flau og forlegen øyeblikket, så vil gleden over å bli verdsatt vare lenge. 
  3. Elsk din partner på den måten han / hun ønsker å bli elsket. Vi gjør ofte feilen å anta at de tingene som berører våre hjerter, vil påvirke vår partner på samme måte. For eksempel kan du tro at røde roser er den perfekte gaven, men for din ektefelle representerer de sløsing med penger og et allergiangrep. Kanskje hun/han ønsker seg en oppgave utført, eller en romantisk middag, eller en ny drill, eller en time alene-tid uten verken deg eller barnaHvis du ikke allerede vet, finn ut hva din partner ønsker seg, og så lever med kjærlighet- og ingen kommentarer om hvor «dumt» det er å ønske en trådløs drill / en piknik på stuegulvet / en tunfisk gryte. Husk: Den beste gaven er noe din partner ønsker – ikke bare noe du vil at han/hun skal ha. 
  4.  Ta vare på utseendet ditt. Ta deg best mulig ut for din partnerHiv de gamle slitte klærne du vet han/hun misliker. Du kan finne andre komfortable klær som ikke er en komplett turn-off for partneren din. Dette betyr også å ta vare på helsen din – inkludert å spise riktig og trene regelmessig. 
  5. Vær trofast. En studie gjort blant mer enn 500 ekteskap som har vart i mer enn 50 år, så mente 95 prosent at troskap var avgjørende for et vellykket ekteskap94 prosent var enige eller sterkt enige om at ekteskap er en langsiktig forpliktelse til en person. Og dette er ikke par som bare har gjort det beste ut av det de har, 90 prosent av de undersøkte parene sa at de var lykkelig gift etter 50-pluss år. 
  6. Gjør ting sammen. En annen vanlig faktor for langsiktige lykkelige forhold er at dere regelmessig gjør ting sammen som dere finner morsomt og kjekt. Enten det er å gå en tur, bowling, kino, dykking eller trening. Delta i minst én aktivitet som dere begge liker hver uke. Hvis dere har barn, sørg for at minst halvparten av disse aktivitetene er for deg og din partner alene. 
  7. Gjør ting hver for dere. Du tar et keramikkkurs, mens partneren din spiller hockey. Du spiller i amatørteater og partneren din samler frimerker. Du trenger ikke å elske alt partneren din elsker, men du må tillate ham / henne friheten til å drivmed sine hobbyer. En ekstra bonus er at separate interesser kan generere økt interesse for hverandre.
  8. Vær venner med partneren din. Nøkkelen til ekteskapelig lykke og suksess er vennskap. Noen av de viktigste aspektene ved denne typen vennskap er å kjenne hverandre intimt, vise hengivenhet og respekt for hverandre daglig, og genuint nyte hverandres selskap. 
  9. Vær gode mot hverandre. Hva vil det si å vise godhet? Blomster, godteri, kort og gaver er alle gode tegn på kjærlighet, men hvis du virkelig vil at romantikken skal vare, må dere avklare med hverandre hva som er godhet og kjærlighet for dere. Skriv gjerne ned en gang i året hva som er viktig for dere akkurat nå. Forholdet endrer karakter etter som livet endrer seg. Det er småbarnsfasen, overgangsalder, barn flytter hjemmefra, mangel på barn, økonomiske disposisjoner som skal gjøres, med mer. De fleste konflikter som bryter opp ekteskap er over sex og penger. Ikke la overraskelser føre til problemer. Parforholdet er som enhver annen kontrakt: vilkårene og betingelsene må gjennomgås og oppdateres. 
  10. Si «Jeg elsker deg» hver dag. Dette er spesielt viktig når du ikke føler følelsen av kjærlighet. I perioder av livet er det vanskeligere å føle kjærligheten enn ellers. I disse tider må du aktivt generere følelsen av kjærlighet. Å si disse tre små ordene, og utføre kjærlige gester, vil gjøre ord og handlinger om til gode følelser, og varme både din og din partners hjerter.