fbpx

Personvern

Informasjon om hvordan Vivon AS behandler personopplysninger

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger som kan brukes til å identifisere en person. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse o.l. Opplysninger om hva du gjør, regnes også som personopplysninger og dette kan f.eks. være opplysninger om ditt handlemønster, interesser og reisevaner.

Noen personopplysninger regnes som sensitive. Dette kan være opplysninger om helse, religion, etnisitet, seksualitet etc., men på vår nettside har vi hverken tilgang til eller behov for denne type opplysninger.

Personvern

Vi har som mål å behandle personopplysninger med respekt og forsiktighet og i henhold til gjeldende regelverk. For å kunne tilpasse informasjon og oppfølging individuelt, ber vi om navn og kontaktinformasjon ved forespørsler via våre nettsider. Du kan til enhver tid be om innsyn i hvilken informasjon som er lagret på deg, samt be om at informasjon om deg blir slettet.

Behandlingsansvarlig

Hva menes med behandlingsansvarlig?

Med behandling menes enhver bruk av personopplysninger, som innsamling, registrering, deling, lagring, analyse og lignende. Behandlingsansvarlig er den som bestemmer hvorfor og hvordan slike personopplysninger behandles og står som juridisk ansvarlig.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger Vivon AS er Daglig leder Eva Sørmo som kan kontaktes på e-post: es@vivon.no

Hva slags informasjon samler vi inn og behandler?

Kontaktskjemaer og Identifiserbare personopplysninger

Dersom du kontakter oss kan vi beholde et arkiv over korrespondansen og våre kommentarer, inkludert Identifiserbare Personopplysninger om deg i din egen arkivmappe. Vi bruker disse opplysningene for å hjelpe oss til å yte bedre service dersom du kontakter oss igjen. Med Identifiserbare Personopplysninger menes opplysninger som kan knyttes direkte til deg ved at de forteller oss detaljer om hvem du er, f.eks. navn, postadresse, telefonnummer og e-post adresse.

Når du registrerer deg via et av våre skjema, bestiller en tjeneste eller produkt, benytter deg av vår chat-funksjon eller besøker vår hjemmeside, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi be om følgende personopplysninger:

● Navn
● Adresse
● E-postadresse
● Telefonnummer
● Betalingshistorikk, beløp belastet, debet- kredittkortinformasjon og andre relaterte transaksjonsdetaljer
● Historikk om dine besøk på våre nettsider
● Andre opplysninger som utdypende spørsmål eller svar på skjemaer
● Tekniske opplysninger: hvilken nettadresse du benytter for å få tilgang til våre nettsider, din IP-adresse og brukeradferd, type nettleser, språk og informasjon om identifisering og operativsystem.


Samtykke

Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke ut i fra Paragraf 6f i Personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år.

For å kunne benytte deg av tjenestene tilgjengelig på våre nettsider er det nødvendig at du gir oss noen få personopplysninger, slik som fornavn og e-post. Hvis du ikke ønsker å gi disse nødvendige opplysninger, har vi ikke muligheten til å levere tilgang til den ønskede tjenesten.

Gjennom bruk av tjenester på våre nettsider, bekrefter du at du har lest og at du forstår og samtykker til innholdet i denne personvernerklæringen. Du samtykker også til vår behandling av dine personopplysninger.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke om at vi skal lagre og behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykke, vil vi slette disse opplysningene.

Formålet med behandlingen av personopplysningene

Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:

● Gi tilgang til våre tjenester og produkter
● Rådgivning og coaching
● Kundeservice og telefonkontakt
● Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av e-poster
● For å få statistikk og opplysninger om bruker-adferd for å forbedre både våre leveranser og kundetilfredshet
● Gi en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet relevant innhold.

Vi ber om dine personopplysninger for å:

● Svare på forespørsler
● Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger
● Opprette og opprettholde en dialog for å bygge forholdet til kunder og leads
● Sende informasjon som kan være av interesse for deg
● Legge deg til i e-post-liste for annet relevant innhold og tilbud som du selv har valgt å motta

Samtykke til e-post korrespondanse, direkte markedsføring og videre kontakt

Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:

● Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen
● Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre gratis-tjenester og betalte produkter
● Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon
● Abonnering på nyhetsbrev via e-post du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte på e-post evasormo@gmail.com

Hvordan lagres opplysningene og hvor lenge?

Vi behandler og lagrer dine personopplysningene så lang tid det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.
Personopplysninger innhentes gjennom «opt-in skjemaer» og kjøp på våre nettsider og dersom du tar direkte kontakt via våre kontaktskjema, telefon eller e-post. Dataene lagres i våre kundesystemer Kajabi, Simplero, WordPress, Stripe og WebinarJam som er anerkjente, globalt ledende leverandører av nettbaserte kundesystemer, både for å lagre kundedata og for markedsføring og leveranse av tjenester og produkter på nett.

Persondata som navn og e-poster kan bli lastet opp til Vivon sin Facebook side, med formål å rette annonser om relevant gratis-innhold og tilbud. Det er forutsatt at man har samtykket til å være på e-post listen til Vivon AS og mottar regelmessige e-poster.

Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har hatt interaksjon med oss de siste 2 årene via telefon, ved å åpne eller besvare e-post, lastet ned materiale på nettsiden eller registrert deg via et skjema.

Vi behandler også informasjon om at kunden/medlemmet har benyttet tjenestene rådgivning og coaching. Personopplysninger innhentet og behandlet i forbindelse med rådgivning og coaching slettes etter at rådgivning eller coaching er utført. Alle opplysninger vil bli behandlet med konfidensialitet.

Før det gjennomføres coaching skal det foreligge en kontrakt mellom coach og kunde. Denne kontrakten inneholder blant annet opplysninger om coachingforholdet, konfidensialitet, varighet og pris. Denne vil bli presentert for kunden og skal signeres før det gjennomføres coaching.

Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i inntil 2 år før vi sletter informasjonen.

Anonymiserte Personopplysninger

Med Anonymiserte Personopplysninger menes opplysninger som ikke kan knyttes direkte til deg, for eksempel vil vi registrere URL’en (adressen) til den Internett-siden du kommer fra samt hvilken browser du benytter og hvilken URL du går til etter at du forlater vår Internett side, din IP-adresse og eventuelle søkeord som du har benyttet på våre Internett-sider. Retningslinjene forteller deg også om hvordan vi bruker «cookies» og annen teknologi til å registrere slike Anonymiserte Personopplysninger. Vi understreker at vi ikke vil koble de Identifiserbare Personopplysningene med de Anonymiserte Personopplysningene om deg.

E-post lister

På nettsidene våre finnes ulike «opt-in» bokser. Det vil si at du kan registrere deg på vår e-post liste for å få tilsendt gratis verdi som tips, inspirasjon, webinarer og kurs samt få våre beste tilbud om du vil kjøpe produkter. Du blir da bedt om å registrere navn og e-post adresse. Det vil stå klart og tydelig hva vi kommer til å sende deg, hvor ofte du vil høre fra oss og hvordan du kan skrive deg av listen.
Vi bruker seriøse og anerkjente «email service provider» programvare for utsendelse av denne type e-post utsendelser, og du vil alltid ha mulighet til å melde deg av lister du står på ved å klikke på en «meld deg av» link nederst i e-postene du mottar.

Produkter eller tjenester du kjøper fra Vivon AS

Når du kjøper et produkt eller en tjeneste hos oss ber vi deg om å registrere navn, e-post og telefonnummer. Du vil få tilsendt på e-post informasjon og linker relatert til produktet du har kjøpt. E-post adressen vil også være ditt brukernavn for å logge deg inn på kurs du har kjøpt tilgang til.

Våre kursprodukter er lagret i Kajabi og Simplero som begge er markedsledende kursportaler internasjonalt.
Kredittkortinformasjon lagres ikke hos Vivon AS. Alle kjøp går via vår internasjonalt ledende betalingsplattform Stripe Payments.

Hvor kan du se data Vivon AS har lagret om deg?

Du kan se alle data som er lagret på deg på «Min konto» siden i Kajabi kursportalen og i Simpleros kursportal (dersom du har mottatt eller kjøpt kurs i samlivsbrudd). Der kan du også endre type medlemskap, slette kredittkort informasjon eller avslutte kundeforholdet ditt til oss.

Hvem kan informasjonen deles med?

Vi deler ikke dine personopplysninger med utenforstående tredjeparter, med unntak av våre underleverandørene nevnt i paragrafen over, og som kan behandle personopplysninger på vegne av oss. Alle tredjeparter som mottar personopplysninger fra oss er forpliktet til å følge gjeldende lovverk og standarder for behandling av personopplysninger.

Informasjonsdeling med tredjepart

Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi eventuelt kun informasjon som:

● Navn
● E-postadresse
● Telefonnummer

Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.

Dine rettigheter i forhold til innsyn og sletting av personopplysninger

Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din.
Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på es@vivon.no, post@vivon.no eller telefon: 970 35 232. Post: Vivon AS, Travbaneveien 3, 4031 Stavanger

Du kan når som helst melde deg av e-post lister du står på. Har du kjøpt produkter hos oss har du også rett til å få slettet alle data vi har lagret om deg. Det betyr i så fall at vi ikke lenger kan levere deg tjenesten du har kjøpt, da det ikke vil være mulig å logge inn på våre nettkurs uten e-post adresse og passord, og da vi ikke vil kunne kontakte deg for rådgivning, coaching eller annet uten dine personopplysninger.

Du har også rett til å inngi klage til Datatilsynet om ethvert forhold vedrørende behandling av dine personopplysninger. Kontaktinformasjon dit er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Cookies
Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) og ved å bruke dette nettstedet samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.

Cookies er en standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. En cookie legges i din nettlesers internminne som gjør at vi bedre kan forstå hvordan du bruker nettstedet.

Formål: Å tilby besøkende en bedre opplevelse når de besøker nettsidene våre. Dette er loggfiler som lagres på våre servere, som f.eks. IP-adresser, nettlesere, operativsystemer, bruk/navigasjon etc.

De fleste nyere nettlesere er innstilt på å akseptere cookies automatisk. Om du ikke ønsker å akseptere cookies må du derfor selv velge å endre innstillingene i din nettleser slik at cookies ikke blir akseptert.

Merk at denne innstillingen kan føre til at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.

Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig.


Oversikt over cookies vi bruker på våre nettsider

Facebook

Formål: Samle informasjon om hvordan besøkende engasjerer seg med det vi legger ut på Facebook sider. Vi bruker Facebook Page plugin og Facebook kommentarer som benytter infokapsler. Facebook cookies settes hvis du tidligere har besøkt Facebook, eller har klikket «liker» eller en annen link på vår Facebook side. Cookies/infokapsler brukes også i forbindelse med tilbud og annonser på Facebook.

Google Analytics
Formål: Samle og analysere informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden. Vi benytter denne informasjonen for å lage rapporter og videre for å forbedre nettsiden. Cookiene samler kun informasjon som er anonym, derav antall besøkende på nettsiden, hvor besøkende kommer fra og hvilke sider de besøker.

Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikkilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benyttes Google Analytics et javascript.

Vivon vil ikke bruke eller utlevere personopplysninger om deg som vi registrerer på våre Internett-sider på en måte som ikke er i samsvar med det opprinnelige formålet med behandlingen som ble meddelt til deg da du oppga opplysningen til oss, uten at du samtykker til at opplysningene brukes til andre formål.

Opplysninger om ansatte

Vivon behandler personopplysninger om sine ansatte for å administrere lønn og personalansvar. Rettslig grunnlag følger av personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det er daglig leder som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområdet regnes å være offentlige opplysninger og kan publiseres på Vivon sine nettsider.

Alle stillingssøknader blir lagret i vårt elektroniske arkiv i ca. ett år før de makuleres. Alle andre dokumenter, bl.a. søkerlister og innstillinger bevares.

Unntak:
Alle tidligere og nåværende ansatte har en personalmappe i vårt arkivsystem. Her blir blant annet stillingssøknaden arkivert/oppbevart. Personalmapper bevares (dvs. at stillingssøknaden ikke blir slettet eller makulert). Personalmapper blir ryddet ved utløp av arbeidsforholdet. Tilgangen er begrenset til tjenstlig behov.

Om GDPR Personvernloven
Her kan du lese mer om om GDPR – gjeldende personvern lovverk som gjelder i EU/EØS: https://www.eugdpr.org/
Vi etterstreber til enhver tid å følge gjeldende regelverk for personvern, og om du har spørsmål er du velkommen til å sende en e-post til es@vivon.no

Kontaktinformasjon
Dersom du vil kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysninger eller dersom du har spørsmål eller forespørsler om denne personvernerklæringen, vår behandling eller ønsker å klage på vår behandling, kan du kontakte oss på:

Telefon: 970 35 232 E-post: es@vivon.no E-post: post@vivon.no Post: Vivon AS, Travbaneveien 3, 4031 Stavanger
Du har også rett til å inngi klage til Datatilsynet om ethvert forhold vedrørende behandling av dine personopplysninger. Kontaktinformasjon dit er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.